Sunday, 29 June 2014

Setia seorang Sahabat ^_^

Assalamualaikum

kawan untuk kegembiraan dan senang memang mudah untuk dicari . . kawan dikala susah dan sedih juga senang dicari . . tetapi susah untuk mencari kawan dikala gembira dan sedih . .
Oleh itu kita perlukan seorang sahabat yang ada sewaktu kita gembira juga kita sedih . . Bukan mudah sebenarnya . .
Tetapi , jika kita praktikkan untuk diri kita . . Kita latih diri kita untuk menjadi seorang sahabat yang sentiasa berada dikala gembira dan sedih . kita juga akan dikurniakan oleh Allah seorang sahabat yang setia walau apa pun situasi kita . .
Mudah bukan ? Sahabat sejati penting dalam kehidupan . . Sahabat sejati merupakan orang terpenting setelah ibu bapa kita . . Kerana itu kita tidak boleh hidup tanpa sahabat disisi kita . .


semoga kita semua melatih diri kita untuk menjadi sahabat yang sejati . . dan juga dikurniakan sahabat yang sejati . . Allah maha adil kawan-kawan . . apa yang kita mahu pasti kita dapat . . cuma kita perlu tabah dalam mengharungi ujian yang diberi olehNya . .
Carilah sahabat yang sentiasa mengingatimu kepada Allah yang maha esa . . bukan mencari sahabat yang memberi kesan negatif terhadap diri kita . . tariklah mereka bertaubat dan tunjuk mereka jalan yang benar . .
Allah maha pengampun lagi maha penyayang . .


 Kepada sahabat-sahabat seperjuangan Alia mahupun di Annur , di SMKAS , dan di STARP . . Alia sayang korang hingga akhir nafas Alia . . Koranglah sahabat didunia dan inshaallah diakhirat . . Amin . .
Pesanku , jadilah seorang sahabat yang setia walau apa pun situasi yang mendatang . . Semoga Allah merahmati sahabat-sahabat Alia . . Amin . .
wasalam . . . . 

No comments:

Post a Comment